15 aprilie 2012

Scrumbie de Dunare

4 scrumbii
sare
piper
1 lamaie
1 legatura patrunjel verde
hartie pergament

Scrumbiile se curata de mate, apoi se cresteaza des pe latime, dupa obiceiul de la Dunare, ca sa se patrunda. Se freaca cu sare si piper. Se inveleste ingrijit fiecare peste in hartie pergament. Se pune in cuptor, pe tava, la foc mic, sau direct pe gratar, la jar potolit. Cand e gata, cam 30 de minute, se desface din hartie, cu grija, sa nu se piarda sosul. Se aseaza in farfurie si se presara cu patrunjel verde tocat. Sosul fierbinte se amesteca intr-o canuta cu zeama de lamaie si se toarna ploaie peste peste. Se poate face la cuptor sau la gratar fara foaie pergament. Atunci scrumbia se unge bine cu ulei, la fel tava sau gratarul. Nu e la fel de buna ca atunci cand este invelita, pentru ca se usuca si prinde gust de la ulei. Altii o invelesc in aluat, dar faina absoarbe sucul fin al pestelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

îţi mulţumesc pentru fărâma de timp pe care mi-ai oferit-o, atunci când te-ai hotărât să comentezi! Accept şi critici, dar nu la adresa mea!