3 februarie 2012

Dovlecei umpluti

1,5 kg dovlecei
2 rosii
Pentru umplutura:
100 grame unt
4 oua
1 ceapa
500 grame carne slaba tocata de vitel
1 legatura marar
sare
piper

2 oua se pun la fiert 10 minute. Ceapa, ouale fierte si mararul se toaca. Carnea se innabusa in unt, pe foc potrivit, 20 de minute, amestecand mereu. Se amesteca totul, carnea, cele 2 oua crude, tocatura, sarea si piperul. Dovleceii se curata de coaja, daca ati gasit mai mari, de 7 - 8 centimetri in diametru, daca sunt mici, lasati-i in coaja. Se scoate miezul si se scobeste un pic peretele cu o lingura, sa se faca loc de umplutura si ne mai trebuie si niste miez de dovlecel pentru sos. Se umplu dovleceii si se capacesc cu felii de rosii.

Pentru sos:
2 linguri unt
1 legatura marar
1 ceapa
4 rosii rascoapte
1 ceasca smantana

Se toaca fin de tot ceapa. Se taie cubulete rosiile. Se incinge untul, se pune ceapa la rumenit, se stinge cu rosii si miez de dovlecel.

Intr-o cratita unsa cu unt, se aseaza dovleceii cu capacul in sus. Se toarna sosul, apa aproape sa-i acopere, se pun in cuptor la foc potrivit, acoperiti, un ceas. Se toaca mararul. Se descopera 5 minute sa se rumeneasca si sa scada zeama. Se toarna smantana, se lasa sa mai dea in tei clocote. Se presara marar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

îţi mulţumesc pentru fărâma de timp pe care mi-ai oferit-o, atunci când te-ai hotărât să comentezi! Accept şi critici, dar nu la adresa mea!