Ingrediente – cantitati pentru 10 portii
1 kg branza de vaci
8 oua
600 grame faina
200 grame zahar
50 de grame zahar fin
10 grame bicarbonat de sodium
10 grame sare
500 grame smantana
coaja rasa de lamaie
un pachet zahar vanilat
500 grame dulceata
ulei pentru prajit
Branza
de vaci, ouale, bicarbonatul, zaharul, sarea, coaja de lamaie, faina,
zaharul vanilat se amesteca bine obtinandu-se un aluat. Pe o planseta
presarata cu faina se modeleaza din aluatul obtinut, forme
rotunde(covrig). Acestea se prajesc in ulei pe ambele parti.
Cat
devin aurii, papanasii se scot si se lasa la scurs pe un servet de
hartie. Dupa ce se pudreaza cu zaharul farin, se servesc calzi, cu
smantana si dulceata deasupra.
- papanasii trebuie sa fie prajiti in uleiul bine incins
- branza de vaci nu trebuie sa fie apoasa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
îţi mulţumesc pentru fărâma de timp pe care mi-ai oferit-o, atunci când te-ai hotărât să comentezi! Accept şi critici, dar nu la adresa mea!