4 februarie 2012

Papanasi cu smantana si dulceata

Ingrediente – cantitati pentru 10 portii

 1 kg branza de vaci

8 oua

600 grame faina

200 grame zahar

50 de grame zahar fin

10 grame bicarbonat de sodium

10 grame sare

500 grame smantana

coaja rasa de lamaie

un pachet zahar vanilat

500 grame dulceata

ulei pentru prajit

Branza de vaci, ouale, bicarbonatul, zaharul, sarea, coaja de lamaie, faina, zaharul vanilat se amesteca bine obtinandu-se un aluat. Pe o planseta presarata cu faina se modeleaza din aluatul obtinut, forme rotunde(covrig). Acestea se prajesc in ulei pe ambele parti.
Cat devin aurii, papanasii se scot si se lasa la scurs pe un servet de hartie. Dupa ce se pudreaza cu zaharul farin, se servesc calzi, cu smantana si dulceata deasupra.

- papanasii trebuie sa fie prajiti in uleiul bine incins
- branza de vaci nu trebuie sa fie apoasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

îţi mulţumesc pentru fărâma de timp pe care mi-ai oferit-o, atunci când te-ai hotărât să comentezi! Accept şi critici, dar nu la adresa mea!