2 februarie 2012

Piept de pui file, invelit in sunca

4 fileuri de piept de pui
4 linguri ulei de masline
1 lingurita rozmarin uscat
sare
ardei iute macinat
8 felii subtiri de sunca cruda
1 catel de usturoi
1 ceapa
3 tije de telina
3 morcovi
2 dovlecei mici
1 lingura pasta de rosii
1/8 l vin alb sec
2 linguri ulei de masline
1 lingurita coaja rasa de lamaie.
1 lingura de patrunjel tocat

Carnea se spala cu apa rece si se sterge, iar apoi se rumeneste in ulei fierbinte. Se scoate si se condimenteaza cu rozmarin, sare si praf de ardei iute. Fiecare felie de carne se impatureste in doua felii de sunca.
Usturoiul si ceapa se curata si se toaca. Morcovii, telina si dovleceii se curata si se taie in fasii subtiri. Pasta de rosii se amesteca bine cu vinul alb.
Ceapa se prajeste in ulei pana cand se moaie, apoi se adauga usturoiul si legumele si se calesc un timp scurt. Peste acestea se adauga amestecul de pasta de rosii cu vin, iar apoi se condimenteaza cu sare si ardei iute.
Se aseaza fileurile pe patul de legume, se acopera tigaia si se lasa la foc mic timp de 15 minute. Dupa aceasta fileurile se aseaza pe o farfurie preincalzita si se mentin calde. Legumele se condimenteaza cu coaja de lamaie si patrunjel, se aranjeaza in jurul fileurilor si se servesc imediat.

Carnea primeste un gust deosebit, daca este invelita in sunca. Sunca procesata ofera carnii un gust mai putin condimentat decat ceafa fiarta si afumata sau sunca cruda.
Pentru a obtine fasii subtiri, legumele trebuie curatate, se taie pe lungime in felii, iar ulterior acestea se taie in fasii de grosimea aproximativa a unui bat de chibrit.
Multumita invelisului crocant si condimentat de sunca, pieptul de pui este deosebit de bogat in proteine. Pieptul file este partea de pui cea mai saraca in calorii. Pieptul de pui este deosebit de bogat in proteine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

îţi mulţumesc pentru fărâma de timp pe care mi-ai oferit-o, atunci când te-ai hotărât să comentezi! Accept şi critici, dar nu la adresa mea!