2 februarie 2012

Salata de vinete

1 kg de vinete
1 pahar ulei
1 ceapa rosie mare
1 lingura otet de mere
2 rosii coapte
sare
piper

Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate partile, pana se inmoaie. Se curata imediat de cojile arse, se sareaza si se pun la scurs, pe un fund inclinat, cel putin un ceas. Se toaca marunt ceapa, se spala iute intr-un suvoi de apa rece sa-i iasa amareala si se scurge bine de tot. Se amesteca ceapa cu otetul. Se toaca vinetele pasta, apoi pasta se freaca cu ulei, putin cate putin, pana se intareste si se face spumoasa. Se adauga sosul de ceapa cu otet si piper daca mai e cazul. Se orneaza cu felii de rosii.

Se mai pot adauga 1 - 2 linguri de smantana si 3 - 5 catei de usturoi pisat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

îţi mulţumesc pentru fărâma de timp pe care mi-ai oferit-o, atunci când te-ai hotărât să comentezi! Accept şi critici, dar nu la adresa mea!