2 februarie 2012

Supa crema de broccoli cu cascaval

Pentru 4 portii:
500 grame de broccoli
300 grame de cartofi
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura ulei
1 cub condiment supa de legume dizolvat in 500 ml de apa
200 ml smantana pentru gatit
sare
piper macinat
150 grame de cascaval semidur sau branza Cheddar sau Edam
cateva frunze de broccoli

Se desface broccoli-ul in buchete si se spala. Daca este cazul, se cojeste tulpina, apoi se taie in rondele. Se spala cartofii, se curata si se taie in cubulete mici
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata si se piseaza cei doi catei de usturoi.
Se calesc ceapa si usturoiul in ulei pana moaie, apoi se adauga cartofii si broccoli-ul si se calesc impreuna cateva minute.
Se adauga supa de legume si smantana, apoi totul se fierbe acoperit timp de 10 - 15 minute, pana cand se inmoaie cartofii si broccoli.
Se da cascavalul pe o razatoare mare. Legumele fierte se amesteca cu un mixer, pana se obtine o pasta, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga 100 grame de cascaval si se topeste in supa.
Se toarna supa in farfurii preincalzite si se presara deasupra restul de cascaval. Se decoreaza dupa preferinte cu frunze mici de broccoli.
Se serveste alaturi de chifle crocante.

Branza Cheddar este un soi dur de branza, ce si-a primt numele dupa Valea Cheddar, aflata in comitatul Somerset din Anglia. Este cunoscuta si sub numele de branza Chester si se prepara in toate tarile europene din lapte de vaca. Branza Cheddar se coloreaza frecvent intr-un portocaliu rosietic, caracteristic, folosind colorantul natural numit annatto. In Romania branza Cheddar este destul de scumpa, dar poate fi inlocuita cu branza Edam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

îţi mulţumesc pentru fărâma de timp pe care mi-ai oferit-o, atunci când te-ai hotărât să comentezi! Accept şi critici, dar nu la adresa mea!