2 februarie 2012

Peste marinat

2 pesti (hering)
sare
piper
2 linguri faina
3 linguri ulei

Pentru sosul marinat:
2 morcovi
cateva frunzulite de patrunjel
2 cepe
1 pahar de bulion
1/2 pahar de otet slab
2 pahare cu supa de carne
1 lingurita de zahar
condimente

Cei doi heringi se taie in bucati mai mici. Apoi, pestele curatat se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se prajeste in ulei. Dupa ce se raceste, se toarna peste el sosul marinat preparat astfel: morcovii, curatati, spalati, taiati rondele, frunzele de patrunjel, cepele tocate, se pun intr-o cratita, se adauga trei linguri de ulei si se rumenesc usor timp de 10 - 15 minute. Apoi se adauga paharul cu bulion si condimentele. Se acopera cu un capac si se fierbe inabusit 15 - 20 de minute. Se toarna apoi in cratita o jumatate de pahar cu otet slab, doua pahare cu supa de carne, se mai da un clocot, se potriveste cu sare si zahar, dupa gust.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

îţi mulţumesc pentru fărâma de timp pe care mi-ai oferit-o, atunci când te-ai hotărât să comentezi! Accept şi critici, dar nu la adresa mea!