2 februarie 2012

Prajitura cu caise

6 oua
100 grame unt
300 grame zahar
250 grame faina
4 grame praf de copt
10 ml esenta de rom
500 grame caise
zahar vanilat
scortisoara pisata

Se spala fructele si se scot samburii. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si esenta de rom si se bat pana cand se intaresc. Se adauga galbenusurile si untul topit si racit in prealabil, amestecandu-se usor. Se incorporeaza faina si praful de copt stins cu otet. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza caisele felii, tavalite prin scortisoara. Se coace la foc potrivit timp de 40 de minute. Se pudreaza cu zaharul vanilat si se taie rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

îţi mulţumesc pentru fărâma de timp pe care mi-ai oferit-o, atunci când te-ai hotărât să comentezi! Accept şi critici, dar nu la adresa mea!